Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/miroir-film.com/httpdocs/v1/includes/db_connect.inc.php on line 11 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vhosts/miroir-film.com/httpdocs/v1/libs/Smarty_Compiler.class.php on line 270 Miroir Film
LOUIS COUPERUS, NIET TE STILLEN ONRUST > SPEEL > STILL

In de ogen van schrijver/columnist Bas Heijne is Louis Couperus (1863-1923) de grootste romancier die Nederland ooit heeft gekend.

“Meesterwerken als De stille kracht, De boeken der kleine zielen en Van oude mensen, de dingen, die voorbijgaan... hebben niets van hun actualiteit verloren en houden ook òns een spiegel voor. Couperus heeft mij meer over mijzelf geleerd dan welke denker ook.”

In de voetsporen van de dandy/schrijver reist Bas Heijne in de film naar Den Haag, Java en Toscane, op zoek naar de kern van Couperus’ leven en werk. 

Door de afwijkende visie van Bas Heijne en de eigenzinnige cinematografie krijgt Couperus niet alleen het gezicht terug dat in ruim een eeuw vervaagd is, maar zien we hem op een manier zoals niet veel mensen hem kennen. De film is een ode aan de literatuur en de verbeelding.

 

 

TRACKLIST < VORIGE / VOLGENDE >

54 minuten
HD
Nederlands/Bahasan
Omroep West/NTR
2013
LOUIS COUPERUS, NIET TE STILLEN ONRUST
HET FLUISTEREN VAN ERIC VLOEIMANS
DE VERHUIZING, 15 JAAR LATER
THE LAST DAYS OF SHISHMAREF

BEELD BAS
NL / ENG