Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/miroir-film.com/httpdocs/v1/includes/db_connect.inc.php on line 11 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vhosts/miroir-film.com/httpdocs/v1/libs/Smarty_Compiler.class.php on line 270 Miroir Film
LOUIS COUPERUS, NIET TE STILLEN ONRUST > SPEEL > STILL

In de ogen van schrijver/columnist Bas Heijne is Louis Couperus (1863-1923) de grootste romancier die Nederland ooit heeft gekend.

“Meesterwerken als De stille kracht, De boeken der kleine zielen en Van oude mensen, de dingen, die voorbijgaan... hebben niets van hun actualiteit verloren en houden ook òns een spiegel voor. Couperus heeft mij meer over mijzelf geleerd dan welke denker ook.”

In de voetsporen van de dandy/schrijver reist Bas Heijne in de film naar Den Haag, Java en Toscane, op zoek naar de kern van Couperus’ leven en werk. 

Door de afwijkende visie van Bas Heijne en de eigenzinnige cinematografie krijgt Couperus niet alleen het gezicht terug dat in ruim een eeuw vervaagd is, maar zien we hem op een manier zoals niet veel mensen hem kennen. De film is een ode aan de literatuur en de verbeelding.

 

 

TRACKLIST < VORIGE / VOLGENDE >

54 minuten
HD
Nederlands/Bahasan
Omroep West/NTR
2013
LOUIS COUPERUS, NIET TE STILLEN ONRUST
HET FLUISTEREN VAN ERIC VLOEIMANS
DE VERHUIZING, 15 JAAR LATER
THE LAST DAYS OF SHISHMAREF

BEELD BAS
CV JAN LOUTER

Jan Louter (1954) is de bedenker en regisseur van vele onafhankelijke documentaires. Hij maakte vele kunstenaars- en schrijversportretten: o.a. over John Fante, Jean Rhys, Gerrit Komrij, Maarten Biesheuvel, Klaas Gubbels en Jan Montyn. Daarnaast maakt hij ook films over maatschappelijke vraagstukken die de waan van de dag en het lokale belang ontstijgen. In zijn werk speelt de verbeelding altijd een grote rol. Zijn films zijn nationaal en internationaal op filmfestivals vertoond en door televisiestations aangekocht.

 

REGISSEUR
CONTACT
OVER MIROIR FILM
PARTNERS

NL / ENG