Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/miroir-film.com/httpdocs/v1/includes/db_connect.inc.php on line 11 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vhosts/miroir-film.com/httpdocs/v1/libs/Smarty_Compiler.class.php on line 270 Miroir Film
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vhosts/miroir-film.com/httpdocs/v1/libs/Smarty_Compiler.class.php on line 270
DE VERHUIZING, 15 JAAR LATER > SPEEL > STILL

Beelden uit de eerste documentaire, geïntegreerd in de nieuwe film, bieden reliëf aan de verhalen van Toos, Wil en Romeo anno nu. De realiteit van nu spiegelt zich aan de hoop en verwachtingen van toen. De scheidslijnen tussen heden en verleden, humor en tragiek, waan en werkelijkheid blijken ook nu flinterdun.

'De Verhuizing, 15 jaar later' is van een opmerkelijke lichtheid die de dagelijkse pogingen van de patiënten om een volwaardig leven te leiden respecteert. De zelfredzaamheid van het ene en de diepe tragiek van het andere personage maken duidelijk, hoe je als mens enerzijds bent overgeleverd aan je lot, terwijl je anderzijds soms weer grip op een stukje van je leven kunt krijgen. Kleine dialogen onthullen welke afwegingen de patiënten daarbij maken en hoe ze elkaar tot steun zijn.

Het vervolg op ‘De Verhuizing’ is geen evaluatie van de modernisering van de verblijfspsychiatrie die begin jaren negentig werd ingezet. Jan Louter maakte opnieuw een intieme schets van de kwetsbaarheid van de geesteszieke mens.

Scenario & regie: Jan Louter; camera & licht: Melle van Essen; camera-assistent: Sander Roeleveld; geluid: Pieter Guyt; montage: Riekje Ziengs; mixage: Harold Jalving; uitvoerend producent: Renske Meertens; producent: Juul Kappelhof; eindredactie IKON: Margje de Koning

‘De verhuizing, 15 jaar later’ is een co-productie van Miroir Film en RTV Rijnmond en is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media, Fonds Psychische Gezondheid, Delta Psychiatrisch Centrum.
 

TRACKLIST < VORIGE / VOLGENDE >

LOUIS COUPERUS, NIET TE STILLEN ONRUST
HET FLUISTEREN VAN ERIC VLOEIMANS
Documentaire
85 minuten
16:9 pal video
Nederlands
RTV Rijnmond/IKON
2007
DE VERHUIZING, 15 JAAR LATER
THE LAST DAYS OF SHISHMAREF

BEELD BAS
NL / ENG